4 Mayıs 2007 Cuma


Propolis, arılar tarafından değişik ağaç kabukları ve bitki yapraklarından toplanarak kovanlara taşınan reçineli maddedir.Propolisin oluşumunda arıların polen ve enzim katkısı bulunmaktadır.Doğal antibiotik,antiseptik,antifungisttir.Arılar propolisi kovan içinde ölen ve dışarı atılmayan arıların izole edilmesinde kullanarak, hastalıkların yayılmasını önler.Arılar,peteği inşa ederken propolisi balmumuyla karıştırıp petek ve kovan yapımındada kullanırlar.

Propolis;
%55 reçineler ve balsamlar,%30 mumlar,%3 polen,organik ve mineral maddelerden oluşur.Ayrıca yapısında amino asitler,vitaminler bulunur.Bioflavonoid içeriği akaldan kat kat fazladır.Bioflavonoidler,vitamin C’nin asimilasyonunda temel taştır.

Propolis; Bakteri ve enfeksiyonlara karşı mücadelede mükemmel bir yardımcıdır, ayrıca akyuvarların bakterileri harap etme işlemi olan fagositozu kuvvetlendirir.Sadece gripte değil,tekrarlayan çeşitli enfeksiyonlarda ve zayıflamış bağışıklık sistemini güçlendirmede oldukça yararlıdır.

KULLANIM ALANLARI

Bayanlardaki menapoz öncesi ve sonrası kemik erimelerinde eklem romatizmalarında iltahaplı rahatsızlıklarda bayanlardaki vijinal akıntılarda ,yara, kesik ve bazı cilt hastalıklarında Mide Bağırsak yaraları tedavisinde Üst Solunum yolu rahatsızlıklarında Astım Bronşit Orta kulak iltahaplarında kötü ağız kokularında Antikanser içeriğiyle Kanser tedavilerinde etkili kapasiteye sahiptir.
KULLANIM ŞEKLİ

500 gram bal içerisine 10 gram propolis tozu karıştırılarak sabah aç karnına bir tatlı kaşığı alınır.

MUHAFAZASI

Serin ve kuru ortamda 40 derecenin altında muhafaza edilir.

Hiç yorum yok: