2 Mayıs 2007 Çarşamba

BAL VE TARÇIN HER DERDE DEVA

Bal ve tarçın karışımının birçok hastalıklara iyi geldiği saptandı.Bugünün bilim adamları birçok hastalıkların tedavisinde balı çok etkili bir ilaç olarak kabul ediyor.
Eski yunan tıbbında olduğu kadar Ayurvedik tıpta da bal,asırlarca hayati ilaç olarak kullanıldı.
Bal her türlü hastalıkta herhangi bir yan etkiye sebep olmaksızın kullanılabilmektedir.Bugün un tıp ilmi,balın tatlı olmasına karşın doğru dozlarda alındığında şeker hastaları için tehlikeli olmadığı kabul edilmektedir.Kanada da yayımlanan ülkü Weekly World News dergisinin 17 Ocak 1995 tarihli sayısında batılı araştırmacılar tarafından bal ve tarçınla tedavi edilen hastalıkların listesini yayımlamıştır.
ARTRİT
Bir kısım balı 2 kısım ılık su içerisine koyup üzerine bir çay kaşığı toz Tarçın ilave ederek bir krem elde edilir.Bununla vücudun ağrıyan yerlerine masaj yapılır.1-2 dakika içerisinde ağrının azaldığını göreceksiniz.
Artritli hastalar,bir bardak sıcak su içerisinde 2 kaşık bal ve bir çay kaşığı toz Tarçını eritip sabah,akşam alabilirler.Eğer düzenli olarak alınırsa Kronik Artriti olan hastalar bile tedavi olabilirler.Kopenhang Üniversitesinde yapılan bir araştırmada;kahvaltıdan önce bir yemek kaşığı Bal ve 1/2çay kaşığı toz tarçın alan 200 hastadan 73ü bir hafta içerisinde şifa bulmuşlar,geri kalan yürüyemeyen ve hareket edemeyen hastalar da bir ay içerisinde şifa bulmuşlar.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ
Hergün kullanılan Bal ve Tarçın bağışıklı sistemini kuvvetlendirir ve vücudu bakteri ve virüs saldırısına karşı korur.Araştırmacılara göre Bal,birçok vitamin ve büyük miktarda demir içermektedir.Balın düzenli kullanılması,Akyuvarlar içerisindeki,bakteriler ve virüslerle savaşan ,korpuskülleri de kuvvetlendirir.
DİŞ AĞRISI
Bir kaşık toz Tarçın ve 5 tatlı kaşığı Bal karışımı ağrıyan dişe tabi edilir.Ağrı kesilene kadar günde 3 defa tatbik edilir.
HAZIMSIZLIK VE GRİP
Toz Tarçın 2 kaşık bal üzerine serpilip yemekten önce alındığında asit oluşumunu ve hazımsızlığı önler.İspanya da yapılan bir araştırmada bal içerisindeki bir maddenin grip mikroplarını öldürdüğü ve hastaları gripten koruduğu saptanmıştır.
KALP HASTALARI
Bal ve tarçınla bir karışım yap ve bunu her sabah kahvaltıda reçel veya marmelat yerine ekmek üzerine sür.Bu uygulama arterlerdeki kolesterolleri eriterek hastaları kalp krizinden korur.
Bu uygulama ile,daha önce kalp krizi geçirmiş kişiler,ikinci krizden kilometrelerce uzakta olacaklardır.
Bu uygulamayı düzenli olarak yapan kişilerde solunum güçlüğü ortadan kalkacak ve kalp atışları kuvvetlenecektir.
KOLESTEROL
İki kaşık bal,üç tatlı kaşığı Toz Tarçın,450gr,demlenmiş çay içerisinde eritilerek içildiğinde kan kolesterol seviyesi 2 saat içerisinde %10 düşecektir.Artrit hastalarına tedavi edilen kür de günde 3 defa kolesterol hastaları için uygulanabilir.
Adı geçen dergideki bilgilere göre günlük gıda ile alınan bal bile kolesterolün düşmesine yardımcı olabilir.
MİDE AĞRILARI
Bal ve Tarçın kürlerinin,mide ağrıları için olduğu kadar mide ülserleri için de yararlı olduğu saptanmıştır.
SOĞUK ALGINLIĞI
Bir kaşık ılıtılmış Bal,1/4ttatlı kaşığı toz Tarçın günde üç defa yenir.Bu uygulama birçok kronik öksürük,soğuk algınlığı ve sinüslerin temizlenmesi için de geçerlidir.
YORGUNUK
Araştırmayı yapan Dr.MİLTON,bir bardak su içerisinde1/2 kaşık bal ve biraz toz tarçının hergün kuşluk vakti ve vücut direncinin düşmeye başladığı takriben saat 15.00te alındığında bir hafta içerisinde canlılığının arttığı tesbit etmiştir.
ZAYIFLAMA
Bir bardak su içerisine eşit miktarda Bal ve Tarçın konup kaynatılır.Hergün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce içilir.düzenli olarak uygulanırsa kilo verilir.Ayrıca bu karışım düzenli olarak içildiğinde,yüksek kalorili diyet alsa bile,vücutta yağın birikmesine engel olur.

Hiç yorum yok: