21 Ağustos 2007 Salı

SÜZME ÇİÇEK BALIN ANALİZİ

Parametre süzme çicek balı TSE ye göre normal değerler

pH 5.1 5.0-6.0
Nem %18.5 Maksimum 20-21
HMF(mg/Kg) 34 Maksimum 40 (mg/kg)
% Sakkaroz 2,3 Maksimum 5.0
% İnvert Şeker71 Minumun: 60
Diastaz aktivitesi14 Minimum 8.0
Toplam fenolik madde miktarı
(Antioksidan ajan) Gallic acid cinsinden 102.25mg/100 g bal

YORUM: 2006 yılında Erzurum yaylalarında üretilen bal nümunesi TSE standartlarına göre uygun bal olduğu ve içerdiği polifenolik ajanlar itibariyle de zengin antioksidan kapasiteye sahip olduğu tesbit edildi.

1 yorum:

beyza arı ciftligi dedi ki...

SÜZME ÇİÇEK BALININ ANALİZİNİN ANALİZİNİ HER YIL YAPMAKTAYIZ...